vrijdag, 14 juni 2024
Marilyn NEVEN

Voorstelling

Kinderjaren

Ik ben geboren, met de hulp van mijn opa dokter Neven, in het ziekenhuis van Leut en groeide op in Lanaken. Ik beleefde fijne schooljaren in de basisschool in Gellik en het Lyceum in Genk. Later studeerde ik rechten in Namen, in Leuven en in Salamanca en behaalde een Master (na Master) in Europees recht aan het Europacollege in Brugge.

Mijn werk

Sinds 2015 werk ik voor International IDEA, een inter-gouvernementele organisatie (IGO) die wereldwijd democratische processen ondersteunt, onder meer via werk in het kader van grondwetsherzieningen, verkiezingsprocessen, politieke partijen en democratie en welvaartsontwikkeling. Bijvoorbeeld ons werk in het kader van Money in Politics, veilige verkiezingscycli, verzoeningsdialogen en de publicatie van vergelijkende kennis-bronnen is baanbrekend. Na 10 onvergetelijke maanden in Stockholm als adviseur van de Secretaris-Generaal, oud-premier Yves Leterme, kon ik een internationale funtie opnemen in de vertegenwoordiging van International IDEA bij de EU in Brussel. Kom gerust eens op bezoek!

In 2004 startte ik mijn carrière in de Europese instellingen in Brussel. Mijn politieke interesse werd gewekt tijdens mijn 3,5 jaren werk als parlementair medewerkster van Jean-Luc Dehaene in het Europees Parlement. Ik werd toen ook voor het eerst lid van het nationaal bureau van JONGCD&V en 2 jaar later werd ik nationaal ondervoorzitter van de jongerenpartij.

Na enkele adviseursjaren op de kabinetten van de Minister van Defensie, en van vicepremier Steven Vanackere werd ik adviseur en protocolchef van premier Yves Leterme op de Wet 16. We beleefden spannende jaren met het Belgische voorzitterschap van de EU, vele buitenlandmissies en de bezoeken van internationale leiders in België. Onvergetelijk en ongemeen druk!

Na de start van de nieuwe regering in 2012 vervolgde ik mijn loopbaan als adviseur bij vicepremier Steven Vanackere en bij (opperprof van Leuven en) Minister van Financiën Koen Geens, wederom voortreffelijke leermeesters. Na een nieuwe regeringswissel was de tijd rijp voor een volgende stap en sindsdien werk ik vol overgave voor International IDEA.

Politiek

Via mijn eerdere engagementen als studentenvertegenwoordiger (aan de KULeuven en het Europacollege), als stagiairewoordvoerster in de Europese Commissie en als nationaal ondervoorzitster van JONGCD&V verrruimde mijn blik op de wereld en kreeg ik de politieke microob te pakken!

In 2012 won ik samen met Vera Jans, Freddy, Alex, Mark, Jean-Pierre en Rudi een oppositiezetel in de Gemeenteraad van Lanaken. Ik ben trots op mijn fractie: wij kunnen wegen op het beleid in Lanaken dankzij de ploeg van talentvolle, hartelijke mensen die achter ons staan. Oordeel zelf en surf naar www.lanakencdenv.blogspot.be

 Intussen ben ik ook de eerste opvolgster van CD&V voor het Europees Parlement en hoop ik die droom in de toekomst nog waar te maken.

Hobby's

Ik spreek graag talen en hou van sporten (volley, fitness, tennis, zeilen, skiën, ...), van lezen, van wijnproeverij en van familievreugde; regelmatig ga een gezellig pintje pakken met vrienden. En als een dansvloer zich aanbiedt, blijf ik niet aan de kant zitten.


Inhoudelijk

Voor het Europees verkiezingsprogramma 2014 van CD&V

klik: https://www.cdenv.be/artikel/dag-van-europa-sterker-europa-sterker-vlaanderen

 

Voor ons CD&V-programma voor Lanaken, klik hier !

 

Voor mijn opiniestuk over persoonsgegevens en Europa

klik: http://lanakencdenv.blogspot.be/2014/03/marilyn-neven-over-de-nieuwe-munt.html

 

Voor een greep uit mijn vragen in de Gemeenteraad van Lanaken,

klik: http://lanakencdenv.blogspot.be/2013/05/gemeenteraad-27-mei-2013-en-de-6-vragen.html 

 

Voor enkele korte notes, klik: https://www.facebook.com/marilyn.neven/notes

 


Over mij

Ik ben dochter van dierenarts Luc Neven en Helga Neven-Vandemoortele, licentiate en ex- lerares Frans aan het Heilig Hartcollege in Lanaken en het O.-L.-Vrouwlyceum in Genk. Ik ben opgegroeid tussen twee coole broers, Gregory en Christopher en heb mooie herinneringen aan de basisschool in Gellik en aan het Lyceum in Genk. Ik ben voormalig competitiespeelster bij volleybalclub Sparvoc Lanaken en Tennisclub Lanaken (waar ik clubkampioene was!). Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn metekindje Côme, in de Lanaakse politiek, sportend of met mijn vrienden in het Brusselse en Lanaken. 

Videos
Loading the player...
Loading the player...
Kiesladder Europa
Foto's